Pasta met rode paprika en zalm

    Pasta met rode paprika en zalm

    29keer bewaard
    40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Gebakken zalm en rode paprikasaus geserveerd over pasta.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 (120g) zalmfilets
    • 2 eetlepels citroensap
    • 100g geroosterde rode paprika's
    • 5 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 eetlepel maïzena
    • 2 theel fijngehakte groene chili
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 4 eetlepels verse koriander, fijngesneden
    • 250 ml kippenbouillon
    • 1/2 (500g) pak vermicelli pasta

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Leg de zalmfilets in een enkele laag in een 20cm bakschotel. Giet het citroensap erover. Dek goed af met folie en bak op 220 C / gasstand 7, gedurende 12-14 minuten. Let op dat de vis niet uitdroogt.
    2. Pureer ondertussen in een blender de rode paprika's, Parmezaanse kaas, maizena, chili en knoflook. Pureer vervolgens de koriander en kipbouillon er snel doorheen.
    3. Giet het mengsel in een 25cm bakpan. Breng het al roerend over heet vuur aan de kook. Zet het vuur lager en houd warm.
    4. Kook de pasta en 3 L kokend water tot al dente, ongeveer 7 min. Giet het af en doe het terug in de pan.
    5. Roer het vocht van de gebakken zalm door de rode paprikasaus. Meng 375ml saus met de pasta. Schep de pasta op borden, leg de vis erover en giet tenslotte de resterende saus erover. Dien direct op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren