Ovenschotel van ham (gammon), appel en kaas.

    Ovenschotel van ham (gammon), appel en kaas.

    1keer bewaard
    1uur10min


    Maak dit als eerste!

    Ik was wat uit aan het proberen met de dingen die ik nog in mijn koelkast had staan. Dit is genoeg voor 1 portie, maar je kan er makkelijk 2 personen van serveren....eet smakelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 55 gr boter
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 eetlepel bloem
    • 1 groentebouillon blokje
    • opgelost in 300 ml heet water
    • 110 gr geraspte kaas (ik heb cheddar gebruikt)
    • 1 theelepel mosterd
    • 75 gr gekookte ham, in blokjes
    • zout en peper naar smaak
    • 1 appel (Granny Smith)
    • 2 kleine aardappels (in de schil gekookt en afgekoeld)
    • verse tijm blaadjes
    • gesneden verse salie
    • 25 gr boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Smelt 55 gr boter en bak de gesneden ui hierin.
    2. Voeg de bloem toe en kook 1 minuut. Voeg dan geleidelijk aan de bouillon toe en roer totdat je een dikke saus hebt (ik heb het erg dik gemaakt, maar misschien wil je er juist wat meer bouillon bij doen). Haal van het vuur, doe de geraspte kaas en mosterd erbij, dan de ham en zout en peper naar smaak. Doe in een ovenschaal.
    3. Schil de aardappel en appel en rasp (met een handrasp) en strooi over het ham-mengsel.
    4. Smelt de rest van de boter in een kleine pan en doe de tijm en salie erbij, smeer dit over de aardappel/appel bovenlaag. Bak in een redelijk hete oven (180 C/ gasoven stand 4) gedurende 25 minuten totdat de aardappel goudbruin is en het mengsel volledig warm is. Serveer met knoflookbrood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren