Panna Cotta met kokos, vanille en kardemom

    Panna Cotta met kokos, vanille en kardemom

    3keer bewaard
    3uur15min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ik ben allergisch voor zuivel maar dol op panna cotta. Het antwoord? Een prachtige panna cotta gemaakt met kokosroom. Erg gemakkelijk om te maken, en echt mooi geserveerd in individuele schaaltjes. De textuur is heerlijk luchtig en romig.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 1/2 velletjes gelatine
    • 570 ml kokosnootroom
    • 1/2 een vanille stokje, zaadjes geschraapt
    • 6 peultjes kardemom, gespleten
    • 6 eetlepels suiker (ik gebruik demerara)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 3uur in de koelkast  ›  Klaar in:3uur15min 

    1. Week de gelatine bladen in een kom met koud water gedurende vijf minuten.
    2. Ondertussen, verwarm je de kokosroom, vanille zaden en stokje, kardemom peultjes en suiker in een steelpan op medium vuur. Laat het mengsel niet koken, alleen verwarmen totdat de suiker is opgelost. Roer af en toe.
    3. Zodra de suiker is opgelost, moet de gelatine ook klaar zijn. Neem de pan van het vuur. Neem de gelatine bladen uit het water en knijp ze een beetje uit. Doe de blaadjes in de pan met het kokosmengsel en roer goed. De vellen gelatine moeten meteen oplossen.
    4. Laat het mengsel een goede 10 minuten staan bij kamertemperatuur, zodat de smaken goed mengen.
    5. Zet de schaaltjes of vormpjes klaar (ik zet ze altijd op een dienblad bekleed met een theedoek zodat ze niet glijden als ik ze naar de koelkast breng). Giet het mengsel door een zeef om de kardemom peulen en vanille stokje te vangen. Vul de schaaltjes, en zet ze 2 tot 3 uur in de koelkast om op te stijven.
    6. Als je ze in glazen schaaltjes serveert, bent je nu klaar. Als je mallen gebruikt, kun je het beste eerst met een mes langs de randen van de mal gaan. Laat de mal vervolgens met de bodem een paar seconden in warm water zakken. Droog af, en keer om op een bord. Schud een beetje, en de panna cotta moet in een stuk loskomen!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren