Pap met appel, kaneel

  (2)
  7 minuten

  Heb je genoeg van de saaie ontbijtroutines? Verwen jezelf met dit heerlijke recept voor pap met appel, kaneel en sugar snaps. Dit pap-recept is niet alleen heerlijk en voedzaam, maar ook lekker zoet.


  3 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 1 

  • 40 gr pap (of 1 zakje als je instant gebruikt)
  • 180 ml halfvolle of 1% melk
  • 1 flinke theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel appelmoes
  • 15 gr bruine basterdsuiker

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:7min 

  1. Doe de pap in een pan en meng de kaneel erdoor. Voeg de melk en appelmoes toe en verwarm langzaam op de kookplaat onder voortdurend roeren.
  2. Wanneer de pap de gewenste dikte heeft, haal je hem van het vuur. Als hij te dik is, voeg je wat meer melk of water toe en laat je hem op de kookplaat staan totdat de de dikte goed is.
  3. Doe de pap in een ovenvaste kom en roer goed om ervoor te zorgen dat de zijkanten van de kom bedekt zijn. Plaats onder de grill op laag tot de bovenkant iets is opgestijfd en laat vervolgens tenminste 5 minuten afkoelen. Voor de beste resultaten, laat je de pap een velletje krijgen.
  4. Bestrooi de pap gelijkmatig met basterdsuiker, zorg ervoor dat het oppervlak volledig wordt bedekt en dat de zijkanten ook bedekt zijn.
  5. Zet de kom terug onder een medium hete grill en controleer na ongeveer 1-2 minuten. De bovenkant moet licht goudbruin zijn en snel hard worden wanneer je hem onder de grill vandaan haalt (tik er even tegen). Als het niet hard wordt, zet de kom dan terug totdat dit effect wordt bereikt.
  6. Laat 2 minuten afkoelen (als je zo lang kunt wachten), en eet smakelijk.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (2)