Paprikajam

    Paprikajam

    Voeg toe aan favorieten!
    6uur


    7 personen hebben dit gemaakt

    Deze jam is heerlijk bij rundvlees, kip en worstjes. Maar ook erg lekker bij kaas en toastjes. Redelijk makkelijk te maken en handig om op voorraad te hebben.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 12 paprika's (elke kleur)
    • 1 eetlepel zout
    • 600 gr suiker
    • 250 ml witte wijnazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 4uur rusten  ›  Klaar in:6uur 

    1. Haal de zaadjes uit de paprika's, gooi ze weg en snijd de paprika's in stukjes van een halve centimeter.
    2. Leg de paprikastukjes in een kom met zout, roer goed en laat tenminste 4 uur staan ('s nachts is het beste).
    3. Giet de paprika goed af en spoel ze goed af om alle zout te verwijderen.
    4. Doe de afgespoelde paprika in een steelpan, samen met de suiker en de wijnazijn, breng aan de kook en laat vervolgens 45 minuten sudderen.
    5. Giet in goed gesteriliseerde potten en sluit ze goed af.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren