Red Velvet Cake

    Red Velvet Cake

    162keer bewaard
    1uur10min


    362 personen hebben dit gemaakt

    Een traditionele Amerikaanse taart; roodgekleurde chocoladecake met een glazuurlaag van witte chocolade met roomkaas.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250 gr boter, op kamertemperatuur
    • 600 gr suiker
    • 6 eieren
    • 2 eetlepels rode voedingskleurstof
    • 3 eetlepels cacaopoeder
    • 375 gr bloem
    • 250 ml karnemelk
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 eetlepel azijn
    • Glazuur
    • 2 pakjes (van 200 gr) roomkaas
    • 350 gr witte chocola
    • 250 gr boter, op kamertemperatuur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. De oven voorverwarmen op 170°C. 3 ronde bakvormen van 20 cm doorsnee invetten en met bloem bestrooien.
    2. In een grote kom 250 gr boter met suiker romig opkloppen. De eieren 1 voor 1 toevoegen en goed kloppen. Meng de kleurstof met de cacao en voeg dit toe.
    3. Afwisselend bloem en karnemelk toevoegen. Vervolgens vanille en zout.
    4. Baksoda met azijn mengen en voorzichtig door het beslag roeren. Niet teveel mengen.
    5. Het cakebeslag over de 3 bakvormen verdelen en 25 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Laten afkoelen.
    6. Voor het glazuur van witte chocola en roomkaas: de witte chocola smelten en lauw laten worden. In een grote kom de roomkaas luchtig opkloppen. Geleidelijk de gesmolten chocola en zachte boter erdoor kloppen tot het geheel de consistentie van slagroom heeft. Vervolgens de cake vullen en glaceren.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (15)

    van
    38

    Super recept... Ik heb geen problemen ondervonden met baktijd:25 minuten in heteluchtoven op 180°C Ik heb wel maar 2 lagen gemaakt... 1/3 heb ik gebruikt om cupcakes te maken (15 min) - 25 dec 2011

    24

    makkelijhk recept is goed te doen alleen de aangegeven baktijd is idd niet goed ik heb hem op 180 graden gedaan en 1 uur toen was de taart gaar maar voorde rest top recept - 15 sep 2011

    19

    25 Minuten is bij lange na niet genoeg om deze taart gaar te krijgen. 2 Uur en een temperatuurverhoging later was hij eindelijk klaar. Helaas moesten we nu nog wachten tot hij was afgekoeld ivm het glazuur. Al met al een hele middag!!!! Verder een prima recept - 16 jul 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren