Red Velvet Cake

    (16)
    1 uur 10 minuten

    Een traditionele Amerikaanse taart; roodgekleurde chocoladecake met een glazuurlaag van witte chocolade met roomkaas.


    434 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250 gr boter, op kamertemperatuur
    • 600 gr suiker
    • 6 eieren
    • 2 eetlepels rode voedingskleurstof
    • 3 eetlepels cacaopoeder
    • 375 gr bloem
    • 250 ml karnemelk
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 eetlepel azijn
    • Glazuur
    • 2 pakjes (van 200 gr) roomkaas
    • 350 gr witte chocola
    • 250 gr boter, op kamertemperatuur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. De oven voorverwarmen op 170°C. 3 ronde bakvormen van 20 cm doorsnee invetten en met bloem bestrooien.
    2. In een grote kom 250 gr boter met suiker romig opkloppen. De eieren 1 voor 1 toevoegen en goed kloppen. Meng de kleurstof met de cacao en voeg dit toe.
    3. Afwisselend bloem en karnemelk toevoegen. Vervolgens vanille en zout.
    4. Baksoda met azijn mengen en voorzichtig door het beslag roeren. Niet teveel mengen.
    5. Het cakebeslag over de 3 bakvormen verdelen en 25 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Laten afkoelen.
    6. Voor het glazuur van witte chocola en roomkaas: de witte chocola smelten en lauw laten worden. In een grote kom de roomkaas luchtig opkloppen. Geleidelijk de gesmolten chocola en zachte boter erdoor kloppen tot het geheel de consistentie van slagroom heeft. Vervolgens de cake vullen en glaceren.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (16)

    Beoordelingen in het Nederlands (16)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren