Pasta met zalm en avocado

    Pasta met zalm en avocado

    3keer bewaard
    55min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Geniet van avocado met dit heerlijke pastagerecht. Zalm, avocado, zwarte olijven en pasta worden gemengd met een mosterd-boter saus. Avocado's zitten zo boordevol goede voedingsstoffen dat sommigen zeggen dat het het gezondste fruit is.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 gr pasta
    • 400 gr verse zalm filets
    • olijfolie
    • 2 rijpe avocado's
    • citroensap
    • 500 ml Dijon beurre blanc (recept volgt)
    • 5 eetlepels gesneden zwarte olijven
    • gesneden verse dille of basilicum
    • Dijon beurre blanc
    • 190 ml water
    • 5 eetlepels fijngesneden sjallotjes
    • 1/2 theelepel witte peper
    • 3/4 theelepel zout
    • 125 ml witte wijnazijn
    • 2 eetlepels room
    • 1 eetlepel Franse mosterd
    • 600-700 gr ongezouten boter, op kamertemperatuur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Maak eerst de beurre blanc: combineer het water, sjallotjes, peper, zout en azijn in een steelpan. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes sudderen, terwijl je extra water toevoegt als het indroogt.
    2. Haal door een zeef boven een kleine steelpan, duw de ui er ook door. Er moet ongeveer 75 ml overblijven. Voeg de room en mosterd toe en zet op zeer laag vuur.
    3. Snijd de boter in blokjes en roer ze een voor een door de saus totdat je een gladde, romige saus hebt. Duw plasticfolie op het oppervlak zodat je voorkomt dat er een vel op komt en zet opzij, terwijl je het warm houdt.
    4. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook in ongeveer 7 minuten al dente. Giet af, roer er een paar theelepels olijfolie door en zet opzij.
    5. Bak de zalm gedurende ongeveer 1 1/2 minuut per kant, zodat de zalm van binnen nog roze is. Haal van het vuur en bereid de avocado.
    6. Snijd de avocado in kleine blokjes en roer ze voorzichtig in een kom met het citroensap, de olijven en de gesneden kruiden.
    7. Roer voorzichtig de beurre blanc door de pasta, evenals het avocado-mengsel en de zalm in hapklare stukjes. Serveer in voorverwarmde kommen en garneer met wat verse kruiden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren