Pasta primavera met asperges

    Pasta primavera met asperges

    1keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Als het asperge-seizoen is, is het het lekkerste ze zoveel mogelijk te gebruiken. Ik heb zelf wat asperges gekweekt en besloot een recept te maken dat makkelijk en lekker is. Dit is een heerlijk pastagerecht, waar je elke lente weer van kan genieten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 100 gr boter
    • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 8 grote tenen knoflook, gehakt
    • 675 gr verse asperges
    • 150 gr gesneden verse champignons
    • 70 gr gesneden gekookte ham
    • 2 eetlepels verse basilicum, fijngesneden
    • 2 eetlepels verse oregano, fijngesneden
    • 2 el gehakte verse rozemarijn
    • 4 grote Roma tomaten, gesneden
    • 1 theelepel zout
    • 1/4 theelepel zwarte peper
    • 375 gr ongekookte linguini
    • 60 gr geraspte parmezaanse of Grana Padano kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Smelt de boter en de olie in een grote koekenpan op medium vuur.
    2. Voeg de knoflook toe en bak 3 minuten terwijl je vaak roert.
    3. Snijd de harde stukjes van de asperges en gooi ze weg. Doe de asperges in de koekenpan, zet de deksel erop en bak ze 1 minuut.
    4. Voeg de champignons, ham , basilicum, oregano en rozemarijn toe, zet het deksel weer op de pan en bak 5 minuten of totdat de asperges knapperig-gaar zijn, blijf af en toe roeren.
    5. Roer de tomaten erdoor, samen met het zout en de peper en laat nog 3 minuten koken, totdat alles goed warm is, terwijl je blijft roeren.
    6. Ondertussen kook je de linguini al dente; giet af en doe in een grote schaal. Doe het aspergemengsel bij de pasta en roer goed.
    7. Bestrooi met geraspte kaas.
    8. Serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren