Pepperoni, chorizo en mozzarella pizza

  (2)
  22 minuten

  Het is zeer de moeite waard om je eigen pizza bodem, saus en beleg te maken. Mijn versie hier smaakt authentiek - een dunne bodem met zelfgemaakte pizza saus overgoten met mozzarella, pepperoni, salami en chorizo met wat oregano erover gestrooid. Ik variëer ook wel eens door jalapeno toe te voegen, en champignons en ui. Voeg je eigen favoriete beleg toe, maar pas op dat je niet teveel gebruikt. Verse gist voor de bodem is beschikbaar in de meeste supermarkten met een bakkerij-gedeelte.


  8 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 2 

  • 225 gr bloem
  • 13 gr verse gist, opgelost in een beetje warm water
  • 1/2 theelepel zout
  • 100 ml hand-warm water
  • 2 snufjes gedroogde oregano
  • pepperoni plakjes
  • plakjes chorizo
  • salami plakjes
  • 2 ballen mozzarella in pekel

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:22min 

  1. * Zie mijn recept voor pizzasaus en maak deze op de dag zelf of 24 uur van tevoren - heel makkelijk *
  2. Zeef de bloem over een werkoppervlak. Maak een kuiltje in het midden en voeg de gist toe, gevolgd door het zout. Je moet snel werken want het waterige gistmengsel zal eruit gaan sijpelen. Meng goed en voeg langzaam het water toe, beetje bij beetje. Blijf ondertussen kneden. Het kan nodig zijn om de bloem /water verhouding enigszins te variëren want verschillende soorten bloem kunnen verschillend reageren). Kneed goed totdat je een deeg hebt dat elastisch is en licht aanvoelt.
  3. Verdeel het deeg in tweeen en maak er twee ballen van. Leg ze op een met bloem bestoven plaat, bedek losjes met een schone theedoek en plaats op een warme plaats om te laten rijzen (ongeveer 1 uur). Het zal 1/4 tot 1/2 rijzen. Een keukenkastje waar veel lucht doorkomt is een goede plaats.
  4. Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Rol elke bal zo dun uit als je kunt op een met bloem bestoven werkoppervlak. Maak je geen zorgen als het niet perfect rond is. Plaats de bodem op een pizza-bakplaat die je ook met wat bloem hebt bestoven.
  5. Verspreid ongeveer 1 1/2 eetlepel van de tomatensaus over de bodem. Vervolgens 1 bol mozzarella (uitgelekt en in ongeveer 6 plakjes gesneden), de plakjes vlees en de oregano.
  6. Bak in de oven gedurende ongeveer 12-15 minuten.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (2)