Perfect geroosterde aardappelen

    Perfect geroosterde aardappelen

    4keer bewaard
    1uur10min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ik gebruik altijd bintjes of grote bakaardappelen - nieuwe aardappelen worden niet zo krokant. Voor dit recept kook je de aardappelen eerst voordat je ze gaat roosteren, zodat ze gelijkmatig gaar zijn aan de binnenkant en krokant aan de buitenkant.

    Ita Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 4 grote aardappelen, geschild en in vieren gesneden
    • 4 eetlepels olijfolie, of zoveel als nodig
    • snufje zeezout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor tot 190 graden C / gasoven stand 5. Verwarm een braadslee of een ovenvaste schaal voor terwijl je de aardappelen voorbereid.
    2. Doe de geschilde aardappelen in een steelpan en bedek met koud water. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken; laat ze uitlekken in een vergiet, schud ze even goed.
    3. Rangschik de aardappelen voorzichtig in de ovenschaal en bedruip ze met hete olie. Strooi er wat zeezout over en rooster ze een uur, draai ze elke 20 minuten om, totdat ze knapperig en goudbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Ik heb dit gisteravond gegeten en inderdaad waren het perfect geroosterde aardappelen. Wat zalig zeg! Heerlijk knapperig en zacht van binnen. Echt voor herhaling vatbaar! - 06 jan 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren