Perfecte palak paneer

    Perfecte palak paneer

    3keer bewaard
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een mild Indiaas gerecht met palak (spinazie) en paneer (Indiase roomkaas) dat ik altijd erg lekker heb gevonden. De smaak kan verschillen afhankelijk van het type paneer dat je gebruikt en of spinazie in het seizoen is. Het is me nog nooit zo goed gelukt als in een Indiaas restaurant, maar het is een heerlijk vegetarisch gerecht en restjes kunnen goed bewaard worden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 700 gr verse spinazie
    • 3 middelgrote uien
    • van goede kwaliteit olie voor te bakken
    • 3 eetlepels geperste knoflook (of 6 verse teentjes klein gesneden)
    • 2 eetlepels gemalen komijnzaadjes
    • 2 eetlepels garam masala (Indiaas kruid)
    • 1 theelepel gemalen kurkuma
    • 3 eetlepels geplette/geraspte gember
    • 3 verse groene pepers
    • 500 gr gesneden tomaten (vers of uit blik)
    • 125 ml zure room of Griekse yoghurt
    • 400 gr paneer

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Snijd de spinazie klein, spoel goed af en giet slecht een beetje af.
    2. Snijd de uien en fruit ze in olie in een grote soeppan (deze grote pan is nodig voor als je straks de spinazie toevoegt) op medium vuur totdat de uien doorzichtig zijn maar nog niet bruin.
    3. Voeg de knoflook, komijn, garam masala, kurkuma, gember en pepers toe en roerbak 2-3 minuten, of totdat alles lekker ruikt (voeg nog wat olie toe als de pan te droog wordt, en zet het vuur laag als er iets begint aan te branden)
    4. Voeg de gesneden spinazie toe, zet de deksel op de pan en stoom de spinazie totdat hij zacht geworden is (misschien moet je wat water toevoegen, 100 ml ofzo, zodat de spinazie goed kan stomen).
    5. Roer de tomaten erdoor totdat ze goed warm zijn geworden.
    6. Haal de pan van het vuur en meng de saus in een keukenmachine of blender totdat hij dik en glad is.
    7. Snijd de paneer in kleine blokjes van 1-2 cm en bak ze lichtjes aan in een pan, op medium vuur totdat ze ietsje beginnen te bruinen (niet te lang want dan wordt de paneer rubberachtig).
    8. Doe de palak saus terug in de pan en roer de zure room of yoghurt erdoor totdat het goed gemengd is.
    9. Roer de paneer erdoor en laat nog 5-10 minuten sudderen voordat je het serveert.
    10. Serveer met naanbrood en basmati rijst. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren