Red velvet cupcakes

    Red velvet cupcakes

    112keer bewaard
    50min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Dit zijn mini versies van de klassieke Amerikaanse red velvet cake.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 120 gr boter
    • 300 gr suiker
    • 2 eieren
    • 250 ml karnemelk
    • 2 eetlepels rode voedingskleurstof
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 1/2 theelepel baksoda
    • 1 eetlepel azijn
    • 250 gr witte bloem
    • 5 eetlepels cacaopoeder
    • 1 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C. 2 bakvormen voor 12 muffins invetten of met 20 papieren vormpjes vullen.
    2. In een grote kom boter en suiker met een mixer licht en luchtig opkloppen. Ei, karnemelk, rode voedingskleurstof en vanille toevoegen en mengen. Baksoda en azijn erdoor roeren. Bloem, cacaopoeder en zout mengen en grof met het botermengsel vermengen. Het beslag gelijkmatig over de bakvormen verdelen.
    3. 20-25 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de bovenkant terugveert als je er zachtjes op drukt. In de bakvorm op een rooster laten afkoelen. Als de cakejes zijn afgekoeld op een presenteerschaal leggen en naar wens glaceren.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    Lisa
    van
    10

    Ik heb de rode kleurstof achterwege gelaten, maar de cakejes smaakten heerlijk!! Niet te zwaar, niet te vet, maar lekker luchtig. - 26 jan 2011

    7

    Geweldig, als ik dit recept nu wil gebruiken voor vanille cupcakes moet ik die 5 eetlepels cacao door bloem, en natuurlijk vanille toevoegen. - 02 jun 2013

    SuzanneAlkema
    2

    Helaas te weinig rode kleurstof gekregen bij de bakker. Dus de kleur was niet perfect. Verder waren ze heerlijk. Niet onwijs zoet! - 19 nov 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren