Inloggen Aanmelden

Red velvet cupcakes

  • 4beoordelingen
  • 90keer bewaard
  • 50min

Dit zijn mini versies van de klassieke Amerikaanse red velvet cake.

pinkspoonula

Ingrediënten
Porties: 20 

  • 120 gr boter
  • 300 gr suiker
  • 2 eieren
  • 250 ml karnemelk
  • 2 eetlepels rode voedingskleurstof
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 1/2 theelepel baksoda
  • 1 eetlepel azijn
  • 250 gr witte bloem
  • 5 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel zout

Bereidingswijze
Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

  1. De oven voorverwarmen op 180°C. 2 bakvormen voor 12 muffins invetten of met 20 papieren vormpjes vullen.
  2. In een grote kom boter en suiker met een mixer licht en luchtig opkloppen. Ei, karnemelk, rode voedingskleurstof en vanille toevoegen en mengen. Baksoda en azijn erdoor roeren. Bloem, cacaopoeder en zout mengen en grof met het botermengsel vermengen. Het beslag gelijkmatig over de bakvormen verdelen.
  3. 20-25 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de bovenkant terugveert als je er zachtjes op drukt. In de bakvorm op een rooster laten afkoelen. Als de cakejes zijn afgekoeld op een presenteerschaal leggen en naar wens glaceren.

Baksoda

Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (4)

Lisa
van
10

Ik heb de rode kleurstof achterwege gelaten, maar de cakejes smaakten heerlijk!! Niet te zwaar, niet te vet, maar lekker luchtig. - 26 jan 2011

miranda2903
5

Geweldig, als ik dit recept nu wil gebruiken voor vanille cupcakes moet ik die 5 eetlepels cacao door bloem, en natuurlijk vanille toevoegen. - 02 jun 2013

SuzanneAlkema
2

Helaas te weinig rode kleurstof gekregen bij de bakker. Dus de kleur was niet perfect. Verder waren ze heerlijk. Niet onwijs zoet! - 19 nov 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties