Pittige lamsspiesjes

    Pittige lamsspiesjes

    1keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Dunne plakjes lamsvlees worden gemarineerd in een pittige saus, dan op spiesen geprikt en vervolgens gegrild of op de barbecue klaargemaakt. Lekker als hapje of voorgerecht - voel je vrij om de hoeveelheid chilli aan te passen aan je gasten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 12 houten spiesen
    • 450 gr lamsvlees zonder been, dun gesneden
    • Voor de marinade
    • 1 theelepel sesamolie
    • 3 theelepels sojasaus
    • 2 theelepels wodka
    • 1 theelepel komijn poeder
    • 1 theelepel venkel zaadjes
    • 1 of 2 theelepels Spaanse peper saus uit een pot, afhankelijk van de gewenste pittigheid

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 30min marineren  ›  Klaar in:50min 

    1. Week de houten spiesen in water.
    2. Meng de ingrediënten voor de marinade samen in een kom. Voeg het dun gesneden lamsvlees toe en laat marineren gedurende ten minste 30 minuten.
    3. Prik de stukjes lam op de spiesjes, verspreid ze, zodat ze gelijkmatig zullen garen.
    4. Verhit de grillpan of bbq op een hoog vuur. Plaats de spiesjes op de pan of rooster en bak 2 minuten. Draai om en bak nog eens 2 minuten. Leg ze op een warme schaal en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren