Polenta en blauwe kaas

    Polenta en blauwe kaas

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    Maak dit als eerste!

    Polenta is een gerecht gemaakt in de Italiaanse bergen, oorspronkelijk een boerengerecht, omdat het is gemaakt van maïs, maar toch rijk van smaak was. Het kan worden gegeten met een stoofschotel, gesmoord vlees, champignons, ragout of gorgonzola. Het is een geweldig gerecht, want je kunt het in 8 minuten maken en de overgebleven polenta de dag erna gebruiken door het te bakken en kaas of ham toe te voegen.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 375 gr polentameel
    • zout
    • 1 liter water
    • 200 gr gorgonzola

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Vul een pan met 1 liter water en voeg zout toe (de hoeveelheid zout kan worden aangepast, afhankelijk van je smaak)
    2. Wanneer het water kookt voeg je de polenta in een keer toe, terwijl je vanaf het begin met de klok mee roert.
    3. Blijf de polenta roeren gedurende tenminste 8 minuten, als je wilt kun je de kooktijd verlengen, maar voeg dan water toe als de 8 minuten voorbij zijn, anders brandt de polenta aan en beschadig je je pan.
    4. Neem een bij voorkeur houten snijplank en zorg dat deze helemaal schoon is.
    5. Giet de polenta op de snijplank, probeer het gelijkmatig te verdelen.
    6. Pak vervolgens een kleine pan en giet er melk in, niet te veel, voldoende om het oppervlak mee te bedekken.
    7. Voeg de gorgonzola toe, en kook dit op laag vuur.
    8. Wacht tot de gorgonzola gesmolten is en roer tot het romig is.
    9. Voeg de geraspte parmezaanse kaas toe en roer nogmaals.
    10. Wanneer je een heerlijke room hebt, is de saus klaar, raak niet in paniek als niet alle gorgonzola smelt want een paar stukjes kaas zal de saus lekkerder maken.
    11. Giet de saus over de polenta met de hulp van een houten lepel.
    12. Nu heb je heerlijke polenta; snijd hem in plakken en serveer warm. Geniet van je Italiaanse maaltijd!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren