Pomme de Terre à la crème et le Bouillon (Romige aardappelschotel)

    Pomme de Terre à la crème et le Bouillon (Romige aardappelschotel)

    1keer bewaard
    58min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dun gesneden aardappel met ui, room en varkensbouillon. Mijn variant van de 2 klassieke Franse gerechten met aardappelen (Gratin Dauphinoise en Boulangere Aardappel), maar dan nu gecombineerd. Zeer makkelijk te maken en het beste van alles is, is dat je alles van tevoren kan klaarmaken, indien nodig.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 middelgrote aardappels
    • 2 sjalotjes of 1/2 ui
    • kruiden
    • 1 varkensbouillonblokje
    • ca. 80 ml extra dikke room (vetgehalte 50%)
    • 2 kleine klontjes boter
    • snufje Provençaalse kruiden of gedroogde gemengde kruiden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 8min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:58min 

    1. Maak de bouillon en bewaar 100 ml. Gooi de rest weg of gebruik het voor iets anders.
    2. Schil en snijd de aardappelen heel dun. Snijd de sjalotjes of ui ook in dunne plakjes.
    3. Vet twee kleine gratinschaaltjes goed in. Laag de aardappel en ui hierin en breng op smaak met kruiden.
    4. Meng de bouillon en de room en giet over de aardappelen. Bestrooi met de kruiden. Dek af en bewaar in de koelkast tot je ze gaat bakken. Leg een klein klontje boter op de bovenkant.
    5. (Ik heb gebruik gemaakt van een Le Creuset mini braadpan met deksels, maar als je geen deksel hebt kun je ze bedekken met dubbeldik folie).
    6. Bak in een matig verwarmde oven in ca. 45-50 minuten gaar en lichtbruin aan de bovenkant.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren