Portugese kebab

    Portugese kebab

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    Maak dit als eerste!

    Gegrilde spiesjes met rundvlees, varkensvlees en Chorizo met paprika en uien. Geserveerd met dipsauzen en knoflookmayonaise en met salade en frites. Overheerlijk.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 biefstuk
    • 1 varkensfilet
    • 1-2 Chorizo-worstjes
    • 1 ui
    • 1/2 rode paprika
    • 1/2 gele of groene paprika
    • pot Piri piri saus
    • 1 teentje knoflook
    • pot goede kwaliteit mayonaise
    • scheutje tomatenketchup
    • scheutje citroensap
    • snufje cayenne peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Snijd de biefstuk en varkensfilet in redelijk grote stukken. Snijd de chorizo in rondjes van ongeveer 2 cm. Snijd de ui in achten (door elke helft in kwarten te snijden). Snijd de paprika in stukken.
    2. Neem een metalen spies (2 per persoon) en verdeel de biefstuk, varkensvlees, chorizo, ui en paprika gelijkmatig en om en om. Leg ze in een schotel lang genoeg voor de vlees-spiesjes. Dek af en laat ze in de koelkast staan totdat je ze gaat gebruiken.
    3. Ondertussen bereid je de sauzen (je kunt ze gemakkelijk variëren naar eigen smaak of welke saus gebruiken die je maar wilt gebruiken). Gerbuik 3 kleine potjes of bakjes per persoon en doe in 1 daarvan de kant-en-klare piri piri saus. Meng in een grotere kom wat mayonaise, een scheutje ketchup en citroensap en een snufje cayennepeper. Roer goed en verdeel over de sausbakjes. In een ander mengkom, meng je wat mayonaise en 1 klein geperst teentje knoflook. Meng goed en verdeel ook dit over de sausbakjes. Bedek alle bakjes met wat plasticfolie en bewaar in de koelkast tot je ze gaat gebruiken.
    4. Als je klaar bent alles te serveren, verwarm je de grill tot deze heet is. Leg de spiesjes op het rooster en grill tot het vlees gaar is en de paprika en uien donker beginnen te worden. Gril ze naar wens, maar zorg ervoor dat het varkensvlees goed gaar is van binnen. Roer de spiesjes vaak om tijdens het grillen.
    5. Serveer 2 spiesjes per bord met de 3 dipsauzen. Ik serveer er meestal ook nog frietjes en een eenvoudige salade van geraspte wortel, gesneden tomaten en uien bij, besprenkeld met een beetje citroensap en extra vergine olijfolie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren