Ribjes met Appel en Barbecuesaus

    Ribjes met Appel en Barbecuesaus

    2keer bewaard
    1uur45min


    Maak dit als eerste!

    Dit recept heb ik een paar jaar geleden bedacht. Het kost wat tijd, maar het is de moeite waard.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 liter barbecuesaus
    • 1 liter appelmoes
    • 2 kg varkensribjes
    • zout en peper naar smaak
    • cayennepeper naar smaak
    • knoflook naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. In een kom barbecuesaus en appelmoes vermengen. De ribjes op een grote, dikke laag aluminiumfolie leggen en aan alle kanten met zout, peper, cayennepeper en knoflook inwrijven. Vervolgens de saus erover geven en het vlees een sauslaagje geven. Het folie dichtvouwen en 8 uur of een nacht in de koelkast laten intrekken.
    2. De barbecue goed heet laten worden.
    3. De ribjes in het folie op een rooster leggen en 1 uur roosteren. Het folie verwijderen en de ribjes direct op het rooster leggen. Nogmaals 30 minuten roosteren tot de ribjes gaar zijn, onderwijl bedruipend met de saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren