Provencaalse biefstuk

    Provencaalse biefstuk

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    Maak dit als eerste!

    Een aardig gerecht uit de zuidelijke regio van Frankrijk met lokale ingrediënten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 biefstukken
    • vet of olie voor het bakken
    • 1 grote ui (gesneden)
    • 2 rode paprika's
    • 1 groene paprika
    • 2 aubergines (in plakjes gesneden)
    • zout
    • olie om in te bakken
    • 12 zwarte olijven (zonder pit)
    • 2 sjalotten
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 125 ml witte wijn
    • 60 ml bouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Om de salpicon te maken: Snijd de uien in schijfjes, snipper de paprika's en blancheer ze door te 30 seconden in kokend water te houden, voordat je ze afgiet. Snijd de aubergines en bestrooi ze met zout. Bak de ui in de olie goudbruin, voeg de paprika toe en roerbak een paar minuten. Zet het vuur uit en houd warm. Bak de aubergines tot ze bruin zijn en voeg dan de olijven toe. Houd warm, samen met uien en paprika.
    2. Bak de biefstukken droog op een hoog vuur in heel weinig vet of olie zodat het nauwelijks de bodem van de koekenpan bedekt. Bak tot de gewenste gaarheid.
    3. Verdeel de biefstukken en salpicon over borden.
    4. Om de saus te maken: doe de sjalotten, tomatenpuree, wijn en bouillon in dezelfde pan en breng aan de kook. Lepel de saus over de biefstukken en salpicon.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren