Rib Eye Steak in rode wijn en champignonsaus

    (3)

    Heerlijke rib eye steak gebakken totde gewenste gaarheid in een rijke rode wijn en champignonsaus. Serveer met frietjes en salade of groenten. Jekunt elk deel van de koe gebruiken, maar ik prefereer de rib eye.


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 rib eye steaks
    • handvol champignons, gesneden
    • kruiden
    • klont boter
    • 1/2 glas rode wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. Verwarm een koekenpan op hoog vuur. Voeg de steaks toe en braad ze aan beide zijden aan. Ik houd van redelijk rauw, maar je kan ze bakken hoe jij ze wilt.
    2. Als de steaks klaar zijn haal je ze uit de pan en laat je ze 5 minuten op een bord rusten. Ondertussen zet je het vuur wat lager en doe je de champignons in de koekenpan, voeg indien nodig nog wat boter toe. Bak een paar minuten, voeg dan de rode wijn toe en laat nog een paar minuten zachtjes koken. Voeg kruiden toe en roer de boter erdoor. Serveer.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties