Rijst met gehakt

    Rijst met gehakt

    3keer bewaard
    25min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept heeft mijn moeder jaren gebruikt en nu doe ik hetzelfde. Rundergehakt wordt gecombineerd met ui, kool, wortel en rijst, gekruid met kerriepoeder en een pakje gedroogde noodle kippensoep. De ananas maakt het helemaal af.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels boter
    • 1 kleine ui, fijngehakt
    • 1 kleine kool, gesneden
    • 2 kleine wortels, in plakjes
    • 500 gr gehakt
    • zout en peper naar smaak
    • kerriepoeder
    • 1 zakje noodle kippensoep (cup a soup)
    • 200 gr rijst
    • 1 liter heet water
    • 1 blik ananas in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Smelt de boter in een grote koekenpan, voeg de gesneden ui, kool en wortels toe. Kook totdat het wat doorschijnend is geworden.
    2. Verkuimel het gehakt en voeg toe aan de pan, bak totdat het bruin is. Voeg zout en peper naar smaak toe, evenals de kerriepoeder en het zakje cup a soup. Meng alles, strooi de rijst erover en voeg het hete water toe.
    3. Kook ongeveer 15 minuten totdat het water is geabsorbeerd, terwijl je af en toe roert om niet alles aan de bodem te laten plakken.
    4. Voeg het blik ananas toe nadat het mengsel is gekookt, en verwarm het totdat ook het ananas-sap is geabsorbeerd.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren