Ribbetjes van de barbecue

    Ribbetjes van de barbecue

    8keer bewaard
    3uur30min


    413 personen hebben dit gemaakt

    Het kost 2 dagen om de ribjes te bereiden, maar het is de moeite waard. De ribjes worden gebakken en met een marinade ingewreven en de volgende dag met barbecuesaus op de barbecue afgemaakt.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 kg varkenslende
    • 4 teentjes knoflook, in schijfjes
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • 2 theelepels zout
    • 2 theelepels gemalen zwarte peper
    • 2 theelepels chilipoeder
    • 2 theelepels gemalen komijn
    • 70 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 125 ml appelazijn
    • 125 ml ketchup
    • 125 ml chilisaus
    • 60 ml worcestersaus
    • 1 eetlepel citroensap
    • 2 eetepels ui, fijngesneden
    • 1/2 theelepel mosterdpoeder
    • 1 teentje knoflook, geperst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. De oven voorverwarmen op 150°C/gasstand 2. De ribjes op een braadrek in een ondiepe braadslee leggen. 4 teentjes fijngesneden knoflook erover strooien, afdekken en gedurende 2 1/2 uur bakken. Even laten afkoelen.
    2. In een kleine kom suiker, paprikapoeder, zout, zwarte peper, chilipoeder en komijn mengen en daarmee de afgekoelde ribjes inwrijven. Afdekken en een nacht in de koelkast zetten.
    3. In een kleine sauspan basterdsuiker, appelazijn, ketchup, chilisaus, worcestersaus, citroensap, ui, mosterd en 1 teentje knoflook mengen. Aan de kook brengen en op een matig laag vuur in een open pan 1 uur laten sudderen. Een klein beetje uitnemen om het vlees te bedruipen, de rest is een dipsaus.
    4. De barbecue matig heet laten worden.
    5. De ribjes op het rooster leggen en afgedekt ong. 12 minuten roosteren. Bedruipen met de bewaarde saus tot het vlees mooi bruin en geglaceerd is. De resterende saus als dip gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Top recept al ga ik volgende keer net iets minder chili nemen, gezien ze net iets te scherp waren, heb al vele verschillende kruiden mixen gemaakt voor ribbetjes, maar deze is gewoon TOP - 02 jun 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren