Rode linzen en chili soep

    Rode linzen en chili soep

    1keer bewaard
    2uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit recept is een improvisatie van enkele andere recepten. Toen ik het maakte werd het een dikkere soort soep (meer als een Indiase dal). Als je het als een echte soep wilt, gebruik dan meer bouillon/water.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr rode linzen (24 uur geweekt)
    • 1 -2 stengels selderij, gesneden
    • 1/2 rode paprika, in stukken
    • 4 rode pepers, gesneden
    • 1 verse groene peper of jalapeno, gesneden
    • 2 theelepels groentebouiilon korrels (of reeds gemaakte bouillon, maar voeg later geen water toe) - voeg minder bouillonpoeder dan water toe, want dit maakt het gerecht erg zout.
    • 2 wortels, in stukken
    • 2 uien, fijngehakt
    • water
    • 1/2 pompoen, geschild en gesneden
    • 1 eetlepel geraspte gemberwortel, of naar smaak
    • 4-5 teentjes geplette knoflook
    • kardemon poeder (of zaad)
    • kurkuma
    • komijnzaad
    • garam masala

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Doe de ui, pepers, selderij, rode paprika, pompoen, gember, knoflook en kruiden in een grote pan. Voeg genoeg water toe om alles net te bedekken en breng op hoog vuur aan de kook.
    2. Giet de linzen af en doe ze in de pan. Voeg indien nodig meer water toe. Roer de bouillonkorrels erdoor en roer.
    3. Laat minstens een uur sudderen met de deksel op de pan. Proef en voeg indien gewenst nog wat ingrediënten toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren