Roergebakken spruitjes

    Roergebakken spruitjes

    2keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een aanpassing van een recept van Sophie Grigson. Het is een favoriet binnen mijn familie.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 teentjes knoflook - gehakt
    • 500 gr spruiten, schoongemaakt en dun gesneden
    • 1 citroen - schil geraspt en het sap
    • 1 flinke handvol walnoten, pijnboompitten of sesamzaad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm een wok op een hoog vuur tot deze zeer heet is.
    2. Voeg de olijfolie toe en verdeel over de pan, door deze een keer rond te draaien.
    3. Voeg de knoflook toe en bak een paar seconden zodat de olie gaat geuren.
    4. Doe onmiddellijk de spruiten erbij, voordat de knoflook teveel gebakken wordt en roerbak ze gelijkmatig gedurende ongeveer 4 minuten tot de spruiten gaar zijn - je wilt ze gaar, maar toch nog knapperig hebben.
    5. Roer de noten, citroenschil en het sap erdoor.
    6. Roerbak nog eens 30 seconden.
    7. Proef en breng op smaak met zout en peper indien nodig.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren