Roergebakken varkensvlees en paksoi

    Roergebakken varkensvlees en paksoi

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb recept een keer per ongeluk gemaakt. Ik wilde gebakken rijst maken, maar in plaats van dat ik rijst gebruikte die een hele nacht in de koelkast heeft gestaan (het beste om gebakken rijst mee te maken, want dan is het wat droger), gebruikte ik vochtige gestoomde rijst. Het resultaat is nog steeds superlekker.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 640 gr vers gekookte rijst
    • 2-3 eetlepels olijfolie of koolzaadolie
    • 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 ui, in dunne plakjes
    • 300 gr mager varkensvlees, dun gesneden
    • 3 eetlepels oester- en hoisin saus
    • 1-2 eieren
    • 1 zak paksoi (of een andere Chinese groente), in stukjes gesneden
    • 1 1/2 eetlepel maismeel gemengd met 2 eetlepels water (optioneel)
    • sojasaus naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook de rijst in een rijstkoker. Terwijl de rijst kookt maak je de andere ingrediënten klaar.
    2. Roerbak de ui en knoflook in wat olie in een wok op medium vuur. Voeg het varkensvlees toe samen met de oestersaus en hoisinsaus (kook 2 minuten totdat het varkensvlees gaar is). Klop de eieren erdoor. Voeg de paksoi toe totdat deze iets is geslonken maar nog steeds groen is. Voeg het maismeel mengsel toe, als je dit gebruikt, om alles in te laten dikken.
    3. Wanneer de rijst is gekookt (ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de grootte van de rijstkoker), voeg je deze toe aan het mengsel in de wok en roer je deze erdoor. Voeg sojasaus voor de kleur toe, serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren