Romige aardappelen

    Romige aardappelen

    2keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Goede koks kunnen door de mand vallen als ze romige aardappelen maken wanneer ze ze te snel klaarmaken. Door het volgen van dit eenvoudige recept kun je deze veel voorkomende valkuil voorkomen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 900 gr aardappelen
    • 30 gr - 60 gr boter
    • 140 ml melk
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Was en schil de aardappelen en snijd ze in even grote stukken. Kook ze in gezouten water gaar.
    2. Wanneer de aardappelen gaar zijn, houd je het deksel van de pan schuin en giet je het water af. Zet de pan terug op een laag vuur en met het deksel er half op kook je ze in 2 of 3 minuten droog.
    3. Voeg de boter (zo veel als je wilt) toe en prak de aardappelen met een vork of een stamper. Druk ze stevig aan en giet er 120 ml kokende melk over, dit is genoeg voor 750 tot 900 gr aardappelen.
    4. Roer nog niet. Maar zet de deksel op de pan en laat het op een warme plaats staan tot de meeste boter gesmolten is. Roer vlak voor het serveren met een houten lepel door de aardappelen, tot ze luchtig zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren