Roodbaars met bruine rijst en een citrus siroop

    Roodbaars met bruine rijst en een citrus siroop

    1keer bewaard
    35min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Dit ziet er goed uit en smaakt ook goed maar is vrij laag in calorieën. Ik denk dat het zich de moeite loont om het mooi op een bord te serveren - vooral als je op een dieet bent! Soms voeg ik nog een paar druppels pesto toe voor de kleur maar je kan er ook wat balsamico azijn over sprenkelen. Baars heeft een delicate smaak, maar is een stevige vis en gemakkelijk om te koken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 gr bruine rijst
    • 2 sinaasappels
    • 1 citroen
    • 1 theelepel basterdsuiker
    • 10 gr boter
    • 4 roodbaars filets
    • 4 zongedroogde tomaten
    • verse spinazie
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Kook de rijst zoals aangegeven op de instructies en zet opzij.
    2. Rasp de sinaasappelschil en citroenschil en knijp het sap eruit. Kook het sap met de schil en een eetlepel suiker in een steelpan op laag vuur.
    3. Doe een eetlepel boter in een koekenpan en bak de vis gedurende 3 minuten op de medium vuur gaar. Breng op smaak met zout en peper.
    4. Gebruik om het op het bord te leggen een ronde koekjesvorm (6 cm) en vorm hiermee de rijst op het bord. Bedek met één zongedroogde tomaat en wat spinazie bladeren voor de kleur.
    5. Leg de vis er bovenop, en schenk er wat citrus siroop over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren