Rucola salade met ricotta en zongedroogde tomaat

    Rucola salade met ricotta en zongedroogde tomaat

    1keer bewaard
    6uur5min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een salade die gemaakt wordt in een handomdraai als een eenvoudige lunch of voorgerecht. Serveer deze salade met olijfbrood, ciabatta of focaccia.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • voor de vinaigrette:
    • 1 eetlepel rode wijnazijn
    • 1 eetlepel balsamico
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 theelepel Franse mosterd
    • 1 theelepel citroensap
    • voor de salade:
    • 20 gr rucola
    • 6 cherry tomaten, gehalveerd
    • 20 gr ricotta kaas, verkruimeld
    • 6 zongedroogde tomaatjes
    • geraspte Parmezaanse kaas, voor het opdienen
    • basilicum, voor het opdienen
    • zout
    • groene peperkorrels (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 6uur  ›  Klaar in:6uur5min 

    1. Maak de vinaigrette door alle ingrediënten goed te mengen. Zet opzij.
    2. Doe de rucola in een kom en giet de vinaigrette erover, roer goed. Voeg de helft van de tomaten toe. Voeg tevens de cherry tomaten, zongedroogde tomaten, ricotta, Parmezaanse kaas en basilicum bladeren toe. Breng op smaak met zout, bestrooi met een paar groene peperkorrels en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren