Rundvlees in bier uit de slowcooker

    Rundvlees in bier uit de slowcooker

    72keer bewaard
    5uur10min


    42 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk mals vlees gekookt in de slowcooker met bier, sjalotjes, spek en champignons. Het bier maakt een mooie jus zonder een al te sterke biersmaak. Dit is nogal een vlezige schotel dus hij zou ook lekker zijn met aardappelen en worteltjes toegevoegd. Ik serveer dit met knapperige Frans brood om erin te dopen. Een heerlijke stevige en warme stoofschotel om bij thuis te komen. Klaar in 5 uur in de slowcooker maar het zou geen kwaad kunnen als het er de hele dag in zou zitten.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 500 gr blokjes runderstoofvlees
    • 150 gr champignons, schoongemaakt en heel gehouden
    • 4 plakken bacon, in reepjes gesneden
    • ca. 12 sjalotjes geschild en heel gehouden
    • 2 uien gesneden in halve ringen
    • 1 dikke teen knoflook, geperst
    • 330 ml flesje bier (Guinness, etc)
    • 1 eetlepel bloem
    • kruiden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5uur  ›  Klaar in:5uur10min 

    1. Zet de slowcooker op laag. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de sjalotjes op medium tot laag vuur gedurende 5 minuten of totdat ze kleuren. Haal uit de pan en doe in de slowcooker. Bak het rundvlees ongeveer 5 minuten in dezelfde pan totdat het is aangebraden. Voeg de bloem toe en meng goed. Het zal een beetje viezig uit zien, maar dat geeft niet. Dit zal helpen de saus dikker te maken. Giet het bier erbij en breng aan de kook. Giet dit mengsel vervolgens in de slowcooker.
    2. Veeg de koekenpan schoon en voeg een beetje olie toe. Bak de uien nu een paar minuten. Voeg de knoflook en bacon toe en bak nogmaals 1 minuut. Doe ook dit vervolgens in de slowcooker.
    3. Voeg de champignons toe aan het mengsel in de slowcooker en voldoende kruiden. Dek af en laat ongeveer 5 uur sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 04 nov 2016

    van
    0

    Hallo, Ik had even een vraag, wat versta je onder voldoende kruiden? Rozemarijn of laurirer? En de slowcooker op laag, dat is stand 1? Ik wil binnenkort eentje aanschaffen, maar zoek nog recepten. Kunnen er ook wortrls in , of kan ik die apart koken? - 05 feb 2015

    0

    Heerlijk recept voor een koude winteravond. Lekker met stokbrood en groene salade - 11 jan 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren