Rundvlees met Spaanse peper, chocolade en kaneel

    Rundvlees met Spaanse peper, chocolade en kaneel

    1keer bewaard
    1uur55min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Spaanse peper, chocolade en kaneel - combinatie van zeer sterke smaken - en gestoofd rundvlees. Geserveerd met aardappelpuree - gewoon heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 150 gr spek
    • 2 uien
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 verse chilipepers
    • 1,5 kg rundvlees (idealiter runderstoofvlees)
    • 2 eetlepels bloem
    • 600 ml runderbouillon
    • 400 gr / 1 blik gepelde gehakte tomaten
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 1 theelepel bruine suiker
    • 1 kaneelstokje
    • 50 gr pure chocolade
    • 4 theelepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur55min 

    1. Verwarm de oven voor op 160 ° C. Verhit de olie in de pan, bak de ui en het spek, voeg de gehakte knoflook en chili peper toe en bak nog een paar minuten. Giet over in een grote braadslee.
    2. Snijd het rundvlees, bedek met bloem en bak het bruin. Voeg meer olie toe, indien nodig. Giet ook dit in de braadslee.
    3. Roer de bouillon in een pan, laat een minuut sudderen en doe dit samen met tomaten, suiker en kaneelstokje in de braadslee. Breng alles aan de kook.
    4. Zet de braadslee in de oven die tot 160 ° C voorverwarmd is en laat 1,5 uur sudderen tot alles zacht is.
    5. Verwijder uit de oven, roer de chocolade erdoor, laat het smelten en serveer met rijst of aardappelpuree. Heerlijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren