Rijke chocoladecake

    Rijke chocoladecake

    28keer bewaard
    1uur5min


    92 personen hebben dit gemaakt

    Een chocoladecake boordevol chocolade, maar glutenvrij!

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 470 gr pure chocolade
    • 350 gr boter, gesmolten
    • 350 gr suiker, apart te verwerken
    • 125 ml water
    • 7 eieren
    • 120 gr slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een ronde bakvorm (25 cm diameter) invetten en de bodem met bakpapier beleggen.
    2. De chocolade in stukjes hakken en in een grote kom vermengen met de gesmolten boter. Water met 300 gr suiker in een sauspan aan de kook brengen, over de chocolade gieten en het geheel tot een gladde massa roeren.
    3. In een aparte kom de eieren met de resterende 50 gr suiker dik opkloppen. Door de chocolademix scheppen en het beslag in de bakvorm gieten.
    4. Zet de bakvorm op een bakplaat met een beetje water.
    5. Gedurende 40-50 minuten bakken. Uit de oven halen en enkele uren in de koelkast laten afkoelen. Let goed op voor het hete water als u de SWISS ROLL TIN uit de oven haalt.
    6. De bakvorm in heet water dippen om de afgekoelde cake te verwijderen. Garneren met een schepje slagroom en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    SylviaKivits
    2

    Ging goed, was alleen de gesmolte chocolade vergeten om er eerst door heen te doen:S.. En nu maar afwachten, weet nie wat de cansuqwenties zijn. - 26 feb 2013

    1

    - Gewaardeerd op - 05 apr 2015

    ManuelaEllaGeerts
    0

    Kids hadden voor mijn verjaardag glutenvrije chocolade taart gebakken, ze was heerlijk en goed gelukt! - 23 jul 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren