Sinaasappel ricotta kwarktaart

    Sinaasappel ricotta kwarktaart

    2keer bewaard
    1uur35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze gebakken kwarktaart is makkelijk te maken. Met wat sinaasappel en kaneel wordt hij op smaak gebracht; de ricotta zorgt voor een heerlijke smaak en textuur vergeleken met kwarktaart gemaakt met roomkaas.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 kg ricotta
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 1 eetlepel verse jus d'orange
    • 200 gr basterdsuiker
    • 2 theelepels gemalen kaneel
    • 6 eieren
    • geraspte schil van 1 sinaasappel
    • 110 gr zelfrijzend bakmeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Verwarm de oven voor op 170 C / gasoven stand 3.
    2. Klop de kaas 10 minuten op de hoogste snelheid, totdat de kaas glad is. Voeg de vanille en het sap toe.
    3. Doe de suiker en kaneel in een kleine kom, voeg dit geleidelijk toe aan het kaasmengsel op een medium snelheid.
    4. Voeg 1 ei per keer toe, nog steeds op medium snelheid, totdat elk ei er volledig doorheen gemengd is.
    5. Zeef de bloem, voeg deze en de geraspte schil toe aan het kaasmengsel en roer voorzichtig met een spatel.
    6. Bedek een 20 cm springvorm met bakpapier en vet royaal in met margarine.
    7. Giet het kaasmengsel in de springvorm, doe wat meer in het midden, dit zorgt ervoor dat de kwarktaart een glad oppervlak heeft na het afkoelen en niet ingezakt zoals de meeste kwaktaarten doen.
    8. Bak 75 minuten. Controleer of de taart een beetje opveert als je hem induwt. Zo niet laat hem dan nog 10 minuten in de oven staan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren