Sinaasappelsaus voor bij crêpes.

    Sinaasappelsaus voor bij crêpes.

    5keer bewaard
    20min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Crêpes Suzette is een klassiek gerecht, en dit is mijn eenvoudige versie van de sinaasappelsaus. Deze saus is erg verrukkelijk, en ik houd persoonlijk van de structuur die de marmelade toevoegt. Serveer de saus met warme pannenkoeken en een bolletje vanilleroomijs. Deze saus is ook prachtig op ijs alleen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 ml vers geperst sinaasappelsap
    • 6 eetlepels basterdsuiker
    • 4 eetlepels sinaasappelmarmelade
    • 25 gr ongezouten boter
    • 2 eetlepels Grand Marnier

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Breng in een pan op matig vuur, de jus d'orange, suiker, marmelade en boter aan de kook. Kook dit gedurende 15 minuten, of totdat de saus met de helft is verminderd. Laat de saus niet te hard koken, laat het meer sudderen en heb geduld!
    2. Wanneer de saus is teruggebracht in volume, roer je de Grand Marnier erdoor. Laat nog 1 minuut sudderen. Haal van het vuur en serveer meteen, met een lepel over de pannenkoeken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren