Slanke kip Chow Mein

    Slanke kip Chow Mein

    6keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Dit gerecht is aangepast van een traditioneel recept uit China. Het wordt niet gesmoord in ketjap zoals ze in China doen, maar wie weerhoudt je ervan alsnog veel te gebruiken?

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 100 gr medium eiernoedels
    • 1 eetlepel zonnebloemolie
    • 90 gr ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 175 gr taugé
    • 175 gr peultjes
    • 225 gr kipfilets, zonder vel
    • 2 eetlepels donkere sojasaus
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 1 theelepel Chinese 5 kruiden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Bak de kip in een koekenpan met een beetje olie. Eenmaal gaar (of bijna gaar), snijd je ze in kleine blokjes en zet je ze opzij.
    2. Snijd de ui en knoflook, en dop de peultjes.
    3. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
    4. Verhit ondertussen de resterende olie in de koekenpan. Roerbak de ui en kip op een hoog vuur gedurende 2-3 minuten.
    5. Voeg de knoflook, taugé, peultjes, gember en 5 kruiden toe, en roerbak nog een minuut.
    6. Voeg de noedels toe, samen met de sojasaus.
    7. Roerbak nog 2 minuten. Serveer onmiddellijk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren