Kip met kruiden & citroen

    Kip met kruiden & citroen

    8keer bewaard
    1uur20min


    Maak dit als eerste!

    Deze eenvoudig te maken gekruide kip in een romige saus krijgt een heerlijke smaak door hem langzaam gaar te laten sudderen. Het vocht uit de pan is overigens ook erg lekker over pasta of aardappelpuree.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets
    • zout en peper naar smaak
    • knoflookpoeder naar smaak (eventueel)
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 350 ml witte wijn
    • 250 ml kippenbouillon
    • 1 eetlepel verse rozemarijn, fijngesneden
    • 1 eetlepel verse tijm, fijngesneden
    • 125 ml citroensap
    • 2 eetlepels geraspte citroenschil
    • 125 ml melk
    • 60 ml zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Leg elke kipfilet tussen 2 vellen dik plastic (bijv. een hersluitbare diepvrieszak) op een stevig, egaal oppervlak. Druk de filet met de gladde kant van een vleesmes stevig aan tot een dikte van 1 cm. Bestrooi beide kanten van de platgedrukte kipfilet met zout, peper en knoflookpoeder.
    2. In een grote, gesloten koekenpan op een middelhoog vuur de olijfolie verhitten. Roerbak de filet ong. 2 minuten per kant, tot het vlees goudbruin maar nog niet helemaal gaar is. De kip uit de pan verwijderen en apart zetten.
    3. In de koekenpan ui en knoflook gedurende 3 minuten roerbakken, tot de ui doorzichtig begint te worden. Voeg witte wijn en kippenbouillon in de pan aan de kook en schraap met een houten lepel de bruine restjes van de bodem. Rozemarijn, tijm, citroensap, citroenrasp, melk en zure room toevoegen en tot een goed gemengde saus roeren.
    4. Leg de kipfilet weer in de pan en overdek deze met saus. De pan afdekken en al sudderend de saus gedurende ong. 1 uur laten indikken. Een lepel saus over de kipfilet schenken alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren