Spaghetti in een romige Parmezaanse kaas-saus

    (1)

    Een snel en gemakkelijk Italiaans pastagerecht, perfect geschikt voor elke doordeweekse avond. Spaghetti wordt gemengd met een romige kaassaus. Serveer met brood of een salade.


    21 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 gr boter
    • 250 ml room
    • 400 gr spaghetti (of andere pasta)
    • zout
    • gemalen nootmuskaat naar smaak
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 75 gr Parmezaanse kaas, geraspt
    • versgemalen witte peper
    • 10 basilicumblaadjes, in reepjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, ongeveer 8-11 minuten.
    2. Verhit intussen de boter in een pan tot het schuimt. Roer de helft van de room erdoor en kook op hoog vuur tot de saus is gereduceerd tot ongeveer de helft.
    3. Breng op smaak met zout en nootmuskaat. Giet de spaghetti af, doe terug in de pan en meng met de roomsaus.
    4. Roer de resterende room, Parmezaanse kaas en olijfolie erdoor. Breng op smaak met peper. Meng de verse basilicum erdoor en serveer onmiddellijk.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties