Spaghetti met courgette

    Spaghetti met courgette

    3keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk gezonde vegetarische pastaschotel. Spaghetti wordt gemengd met gebakken courgette in een tomatensaus. Bestrooi royaal met Parmezaanse kaas voor het opdienen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr courgettes, gewassen, gedroogd en in blokjes gesneden
    • 300 gr verse tomaten of tomaten uit blik
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1/2 bosje peterselie, fijngehakt
    • 1/2 bosje basilicum, fijngehakt
    • 4 eetlepels olijfolie
    • zout
    • peper
    • 1 mespuntje zoete paprikapoeder
    • 1 klontje boter
    • verse geraspte Parmezaanse kaas
    • 500 gr spaghetti

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Doe de courgette in een vergiet, bestrooi lichtjes met zout en laat ongeveer 15 minuten staan.
    2. Ondertussen, doe je de tomaten in een pan met kokend water gedurende een paar seconden, verwijder de schil en snijd de tomaten in stukjes.
    3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de knoflook kort. Voeg de tomaten, peterselie en basilicum toe. Breng op smaak met peterselie, basilicum en paprikapoeder. Laat 20 minuten sudderen, op laag vuur met de deksel op de pan.
    4. Dep de courgette droog met keukenpapier. Verhit de resterende olijfolie in een pan en bak totdat de courgette gelijkmatig gaar en lichtbruin zijn. Zet apart en houd warm.
    5. Breng een grote pan met gezouten water met een beetje olie erin aan de kook. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een voorverwarmde schaal met een klontje boter.
    6. Meng de spaghetti met de courgette- en tomatensaus. Bestrooi met Parmezaanse kaas en serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren