Spareribs

    Spareribs

    3keer bewaard
    1uur40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een vaak gegeten zaterdagavond gerecht in ons huis! Kies dikke, vlezige spareribs, bak ze gaar, en serveer met een lekker dikke saus. Serveer er groene groentes bij en je hebt een gebalanceerde maaltijd

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1,5 kg varkens spareribs
    • 180 gr suiker
    • 4 eetlepels (60 ml) witte azijn
    • 4 eetlepels (60 ml) sojasaus
    • snufje gedroogde chilipepervlokken (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Verwarm de oven tot 150 graden C / gasoven stand 3. Als je ribben aan elkaar hebt gekocht, maak ze dan los van elkaar.
    2. Leg de spareribs in een grote braadslee en bak ze 1 uur. Je kunt de pan met folie bedekken, maar de sappen uit het vlees zullen ze vochtig houden.
    3. Haal de spareribs uit de oven en zet de temperatuur op 200 graden C / gasoven stand 6. Haal zorgvuldig alle vocht uit de braadslee.
    4. In een kopje of een kom, meng je de suiker, azijn, sojasaus (en Spaanse peper vlokken,) totdat de suiker is opgelost. Giet dit zoet-zure mengsel over de spareribs in de braadslee, zorg ervoor dat elke rib goed bedekt is. Leg de spareribs terug in de oven en bak ze nog eens 20 tot 30 minuten totdat de spareribs plakkerig met saus zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren