Spelt kaneel pannenkoeken

    Spelt kaneel pannenkoeken

    7keer bewaard
    15min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit recept van mijn vriendin en het is veel gezonder en smakelijker dan kant-en-klaar pannenkoek beslag.

    Ingrediënten
    Porties: 7 

    • 250 ml volle melk
    • 120 gr speltmeel
    • 1 ei
    • 1 tot 2 eetlepels basterdsuiker (naar smaak)
    • 1 eetlepel kaneel
    • 1 1/2 theelepels bakpoeder
    • 1 eetlepel gesmolten boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Meng de melk, meel, ei, bakpoeder, kaneel en basterdsuiker in een grote kom tot het grondig is gemengd en er geen klontjes meer inzitten.
    2. Dan zet ik de koekenpan op de kookplaat (helemaal fijn als je een bakplaat-pan hebt) en zet het vuur op medium-laag, laat 1 eetlepel boter smelten, draai de pan een paar keer, giet dan de resterende boter in het beslag en roer nog een paar keer goed.
    3. Giet het beslag zeer langzaam in het midden van de verwarmde pan, maak een cirkel die zo groot is als je wilt dat je pannenkoek is.
    4. Wanneer er kleine belletjes beginnen te vormen op de bovenkant van de hele pannenkoek (niet alleen de zijden of midden) is het tijd om met een spatel de pannenkoek te draaien.
    5. Controleer hierna de onderkant van de pannenkoek met de spatel om de paar minuten totdat het de gewenste goudbruine kleur heeft, haal uit de pan, laat afkoelen, en maak de rest van de pannenkoeken. Dit recept is genoeg voor ongeveer 7 kleintjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren