Spinazie en geitenkaas soep

    Spinazie en geitenkaas soep

    1keer bewaard
    20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ik serveer deze kleurrijke soep het liefst gegarneerd met een extra scheutje room en geroosterde sesamzaadjes.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 300 gr jonge spinazie bladeren, stengels verwijderd
    • 50 gr verse geitenkaas
    • 100 ml room
    • een snufje zout
    • een snufje peper
    • een theelepel sesamzaad
    • 1 eetlepel olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Spoel de spinazie bladeren af. Doe ze in een pan met kokend gezouten water gedurende 1 minuut en leg ze vervolgens onmiddellijk in ijswater. De schok zal het kookproces stoppen en zo behouden de spinazie bladeren hun helder groene kleur.
    2. Meng de spinazie met een paar eetlepels kokend water. Giet vervolgens de geitenkaas en de helft van de room erbij. Kruid met zout en peper.
    3. Rooster de sesamzaadjes een paar minuten in de oven of onder de grill.
    4. Giet de dikke soep in 2 soepkommen, voeg een theelepel room toe. Giet een paar druppels olijfolie op elk bord, als je wilt. Tot slot, strooi je er wat sesamzaadjes over en serveer onmiddellijk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren