Stoofpot met kip en olijf

    Stoofpot met kip en olijf

    1keer bewaard
    1uur15min


    Maak dit als eerste!

    De combinatie van groene olijven, wijn en room in dit gerecht is echt de moeite waard. Het is geweldig met pasta, maar ook met nieuwe aardappelen. Een frisse groene salade met een lichte vinaigrette is een perfect bijgerecht, en een fles gekoelde witte wijn erbij is niet essentieel, maar zeker aanbevolen!

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 5 grote kippendijen
    • 1 grote ui
    • 3 teentjes knoflook
    • 250 gr champignons
    • 1 groene paprika
    • 1 gele paprika
    • 3 middelgrote tomaten
    • 250 ml droge witte wijn
    • 175 gr groene olijven, ontpit
    • 6 eetlepels extra dikke room (vetgehalte 50%)
    • platte peterselie
    • zout en peper
    • Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwijderen de botten en huid van de kippendijen. Snijd ze in reepjes van ongeveer 1,5 cm dik en zet ze opzij.
    2. Snijd de ui en knoflook en bak ze zachtjes in boter in een grote pan, gedurende ongeveer 10 minuten. Snijd ondertussen de champignons in vieren en doe ze in de pan. Schil de tomaten en snijd ze in vieren en doe ze samen met de kip in de pan. Voeg de wijn toe en breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook en laat een paar minuten sudderen zodat de alcohol kan verdampen. Roer een beetje, en laat het dan 40 minuten heel zachtjes sudderen met het deksel op de pan.
    3. Voeg de olijven toe en kook nog eens 10 minuten. Voeg de room toe en breng aan de kook, pas de kruiden eventueel aan, strooi er peterselie over en serveer met een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas.
    4. Als je de saus een beetje dikker wilt, kun je hem in een aparte pan zeven en er kleine klontjes beurre manié (een 50-50 mengsel van meel en boter samen afgeroomd) doorroeren, totdat je de gewenste consistentie hebt bereikt. Zorg ervoor dat je de saus een paar minuten laat koken om ervoor te zorgen dat de bloem goed is gekookt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren