Stroganov met restjes kalkoen

    Stroganov met restjes kalkoen

    1keer bewaard
    30min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een warm, gezellig gerecht dat perfect is om restjes kalkoen op tweede kerst dag in te gebruiken! Je kunt voor dit recept ook gemakkelijk restjes kip gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • klontje boter
    • 1 ui, dun gesneden
    • 6 champignons, schoongemaakt en gesneden (optioneel)
    • 100 ml witte wijn
    • 500 - 700 gr restjes kalkoen
    • 3-4 lente-uitjes
    • 1 (284 ml) kartonnetje extra dikke room (vetgehalte 50%)
    • 1 of 2 theelepels dijon mosterd
    • enkele takjes verse tijm, stengels verwijderd
    • zout en peper, om mee te kruiden
    • enkele takjes verse peterselie, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de olie en een klontje boter in een koekenpan met diepe bodem. Voeg de ui toe en kook op matig vuur tot deze licht gebruind en zacht is. Roer de champignons erdoor en kook tot ze zacht zijn.
    2. Giet de wijn erbij en laat het mengsel een paar minuten sudderen alvorens de warmte te verlagen. Roer de kalkoen, lente-uitjes, room, mosterd en tijm erdoor en laat zachtjes koken gedurende nog eens 5 tot 10 minuten.
    3. Breng op smaak met peper en zout, en garneer met verse peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren