Suiker boterkoekjes

    Suiker boterkoekjes

    4keer bewaard
    1uur25min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke boterachtige koekjes zijn eenvoudig te maken en hebben een fantastische smaak. Snijd de koekjes in een willekeurige vorm naar keuze, seizoensgebonden of anderszins.

    Ingrediënten
    Porties: 60 

    • 125 gr boter
    • 1 eetlepel basterdsuiker
    • 1 eierdooier
    • 200 gr witte bloem
    • Voor het glazuur
    • 1 eierdooier
    • melk
    • basterdsuiker
    • boter om in te vetten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Voor de koekjes: Klop de boter en de suiker luchtig. Meng de eierdooiers erdoor en kneed de bloem erdoor om een glad deeg te vormen. Wikkel in met plasticfolie en zet 1 uur in de koelkast.
    2. Vet een bakplaat in. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en snijd vormen naar keuze. Plaats de koekjes op de voorbereide bakplaat.
    3. Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4 en bak in de voorverwarmde oven gedurende 8-10 minuten of tot ze goudbruin zijn.
    4. Voor het glazuur: Meng de eierdooier met een beetje melk; smeer over de koekjes en bestrooi ze met suiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren