Super-notenkoekjes

    Super-notenkoekjes

    1keer bewaard
    1uur40min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Deze kleine traktaties lijken op boterhammen. Hazelnoot koekjes worden besmeerd met een rum suiker glazuur en vervolgens gegarneerd met gehakte pistachenoten.

    Ingrediënten
    Porties: 80 

    • voor de koekjes
    • 100 gr witte bloem
    • 165 gr gemalen hazelnoten
    • 125 gr basterdsuiker
    • 100 gr boter
    • 2 eetlepels ongezoete cacaopoeder
    • 1 ei
    • Voor het glazuur
    • 125 gr poedersuiker
    • 1 eierdooier
    • rum of citroensap
    • gehakte pistachenoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Verwerk alle koekjes ingrediënten tot een soepel deeg. Vorm in 5 cm ovale rollen, wikkel in folie en zet 1 uur in de koelkast.
    2. Verwarm de oven tot 150 C / gasoven stand 2. Snijd de rollen in 5 mm dikke plakjes, leg ze op een licht ingevette bakplaat en bak ongeveer 20 minuten.
    3. Haal de koekjes van de bakplaat en laat afkoelen op een rooster.
    4. Voor het glazuur: meng de poedersuiker met de eierdooiers, rum of citroensap. Smeer een lepel hiervan op de koekjes en bestrooi met gehakte pistachenoten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren