Tiramisu met appel

    Tiramisu met appel

    3keer bewaard
    4uur20min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Dit Italiaanse-geïnspireerde dessert, is anders dan de gemiddelde tiramisu. In Cointreau gedrenkte lange vingers worden gelaagd met slagroom en appelmoes. Gebruik voor de beste smaak, zelfgemaakte appelmoes.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • lange vingers, zoveel als nodig
    • 100 ml melk
    • 6-8 eetlepels Cointreau (sinaasappellikeur)
    • 500 gr kwalitatief goede appelmoes
    • 250 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
    • 1 theelepel vanillesuiker
    • 1 (10 gr) zakje slagroom stabilisator, zoals Dr. Oetker
    • ongezoet cacaopoeder om te bestrooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur20min 

    1. Rangschik een laag lange vingers in een rechthoekige ovenschaal.
    2. Meng melk en Cointreau. Besprenkel de helft van dit mengsel over de lange vingers. Smeer de helft van de appelmoes erover heen.
    3. Klop slagroom, vanillesuiker en stabilisator samen. Spreid de helft over de appelmoes.
    4. Rangschik hier weer een laag lange vingers op en herhaal de appelmoes-laag en slagroom-laag.
    5. Tenslotte, strooi je er wat cacao over en zet de schaal een paar uur in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren