Dit Italiaanse-geïnspireerde dessert, is anders dan de gemiddelde tiramisu. In Cointreau gedrenkte lange vingers worden gelaagd met slagroom en appelmoes. Gebruik voor de beste smaak, zelfgemaakte appelmoes.
K
Kathrin75
6 personen hebben dit gemaakt
Ingrediënten
Porties: 6
lange vingers, zoveel als nodig
100 ml melk
6-8 eetlepels Cointreau (sinaasappellikeur)
500 gr kwalitatief goede appelmoes
250 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
1 theelepel vanillesuiker
1 (10 gr) zakje slagroom stabilisator, zoals Dr. Oetker
ongezoet cacaopoeder om te bestrooien
Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst
Bereidingswijze Voorbereiding: 20min › Extra tijd: 4uur in de koelkast › Klaar in:4uur20min
Rangschik een laag lange vingers in een rechthoekige ovenschaal.
Meng melk en Cointreau. Besprenkel de helft van dit mengsel over de lange vingers. Smeer de helft van de appelmoes erover heen.
Klop slagroom, vanillesuiker en stabilisator samen. Spreid de helft over de appelmoes.
Rangschik hier weer een laag lange vingers op en herhaal de appelmoes-laag en slagroom-laag.
Tenslotte, strooi je er wat cacao over en zet de schaal een paar uur in de koelkast.