Turkse pide met vlees

    Turkse pide met vlees

    22keer bewaard
    1uur10min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Dit gerecht is populair in Turkije. Het is zeer vergelijkbaar met een pizza, maar zonder de kaas, tomatenpuree en ronde vorm, en ziezo: een pide.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels / zakje gist
    • 1 theelepel suiker
    • 150 ml warm water
    • 300 gr witte bloem
    • 1 theelepel zout
    • 2,5 eetlepel olijfolie
    • 250 gr mager rundvlees gehakt
    • 1 tomaat
    • 1 ui
    • 3 eetlepels peterselie
    • 1 peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 20min rijzen  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Bak het gehakt, giet het overtollige vet weg, en zet opzij.
    2. Meng de gist en suiker met het warme water (niet warmer dan lichaamstemperatuur) totdat het is opgelost.
    3. Zeef de bloem in een grote kom, voeg zout toe, roer er dan de gist vloeistof in en voeg de olie toe. Meng tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
    4. Kneed het deeg gedurende ongeveer 2 minuten (hoe langer je kneed, des te soepeler het deeg wordt).
    5. Doe het deeg terug in de kom en strooi er wat bloem over. Dek af, en laat ongeveer 20 minuten op een warme plek staan.
    6. Ondertussen snijd je de tomaat, ui, peterselie en peper in stukjes, meng goed met het gehakt, en zet opzij.
    7. Zodra het deeg is gerezen (ongeveer 50%), kneed je het goed om eventuele luchtbellen te verwijderen.
    8. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en kneed elk stuk goed.
    9. Plaats een beetje bloem op een werkoppervlak, en rol het in een langgerekte ovaal / rechthoek uit.
    10. Verdeel de vulling in het midden, en plooi de randen, zodat het lijkt op een platte boot-achtige vorm.
    11. Bestrijk de randen met wat olie, dan bak gedurende 15 minuten op 220 C.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    VlienHyrokin
    2

    - 23 mrt 2013

    van
    0

    super deze ga ik dus veeeeeeellll vaker maken... - 12 aug 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren