Valentijnsdag oesters

    Valentijnsdag oesters

    1keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een eenvoudig maar prachtig recept om te delen dat gemakkelijk in een paar minuten gemaakt kan worden en voor een romantische Valentijnsavond zorgen.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 8 verse oesters
    • 4 sjalotten - fijn in blokjes gesneden
    • 4 limoenen
    • 2 teentjes knoflook-geplet
    • 2 groene peperkorrels
    • 2 rode peper
    • 50 ml olijfolie
    • gesneden basilicum-naar smaak
    • gesneden koriander-naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Extra tijd: 30min rusten  ›  Klaar in:1uur 

    1. Begin met het bereiden van de oesters. Vraag aan de visboer hoe je de oesters moet openen of doe het zelf. Bewaar de schelp voor de presentatie.
    2. Stamp de rode peper met een vijzel.
    3. Doe de blokjes sjalotten, geplette knoflook, geraspte schil van 1 limoen, sap van de limoenen, peper en de vers gesneden kruiden in een mengkom. Klop de olijfolie erdoor en laat 20-30 minuten staan voor gebruik.
    4. Rangschik de schelpen op een bord en plaats de oesters terug in hun schelp. Lepel er wat marinade over vlak voor het opdienen. Doe dit niet te snel want de oesters zullen in het limoensap in ongeveer 10 minuten gaar worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren