Vanille cupcakes

    Vanille cupcakes

    14keer bewaard
    54min


    87 personen hebben dit gemaakt

    Dit is de beste vanille sponscake die ik ooit heb gemaakt of geproefd en is zo makkelijk te maken. De sleutel is hoe lang je roert en de baktijd. Je kunt het recept gebruiken om 1 hele sponscake te maken. Verleng dan alleen de baktijd met ongeveer 25-30 minuten (hoewel de truc is om het te beoordelen door te bekijken en te zien hoe de cake veert!)

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 170 gr suiker
    • 170 gr boter (zachte)
    • 3 eieren
    • 170 gr zelfrijzend bakmeel
    • 2 theelepels vanille-aroma

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 14min  ›  Extra tijd: 30min afkoelen  ›  Klaar in:54min 

    1. Doe de boter en suiker in een mixer en meng tot het luchtig is.
    2. Giet het vanille-aroma erdoor en voeg de eieren toe - meng opnieuw om een geel beslag te maken.
    3. Voeg de bloem toe en meng ongeveer 5 minuten tot het glad is. Stop een keer na 2 1/2 minuut en schraap de zijkanten naar beneden met een spatel. (hoe langer de mengtijd hoe meer lucht er in het mengsel komt dat het luchtiger zal maken).
    4. Giet in een cupcake bakblik en bak op 170 C ongeveer 14 minuten. Houd een oogje in het zeil. Ze zullen perfect zijn wanneer ze terug terugveren als je ze induwt en de bovenkant er nog steeds een beetje plakkerig uitziet. (Dit zal ervoor zorgen dat ze hun vochtigheid behouden).
    5. Laat ze ongeveer 30 minuten op een rooster afkoelen en daarna kun je ze als je wilt versieren :-)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren