Varkenskoteletten met een appelmosterd saus en boerenkool stamppot

    Varkenskoteletten met een appelmosterd saus en boerenkool stamppot

    2keer bewaard
    25min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Varkenskoteletten zijn snel en makkelijk klaar te maken voor een doordeweekse maaltijd. De saus wordt gemaakt van bier, mosterd, honing, knoflook en sojasaus - je zult de meeste ingrediënten al in je kast hebben staan. Erg lekker met boerenkool stamppot, waardoor je nog eens je portie groente binnenkrijgt ook.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de varkenskoteletten en saus
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 4 varkenskoteletten zonder been
    • 4 eetlepels bier
    • 1 theelepel Dijon mosterd
    • 1 teentje knoflook, geplet
    • 1 theelepel honing
    • 1 eetlepel sojasaus
    • 1 grote appel, geschild en in plakjes gesneden
    • zout en peper
    • Voor de stamppot
    • 80 gr boter
    • 80 ml melk
    • 100 gr boerenkool
    • 4 aardappels, geschild, gekookt en warm gehouden
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de olie in een koekenpan op medium tot hoog vuur. Braad de varkenskoteletten aan alle kanten aan, en zet het vuur laag.
    2. Voeg het bier, mosterd, honing en sojasaus toe, roer goed. Voeg dan de appel toe en laat 10 minuten sudderen, of totdat het vlees gaar is.
    3. Voor de boerenkool stamppot: smelt de boter met de melk in een steelpan op medium vuur. Voeg de gesneden boerenkool toe en kook 5 - 10 minuten totdat de kool zacht is. Giet over de warme aardappels en stamp goed. Breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren