Varkensvlees met cognac

  1 dag 1 uur

  Heerlijke varkensfilet gevuld met in cognac geweekte rozijnen en geroosterd amandel schaafsel. Hier geserveerd met mijn 'romige aardappel Gratin'en 'Chardonnay wortelen' ook op deze site. Makkelijk vooruit te bereiden.


  Maak dit als eerste!

  Ingrediënten
  Porties: 2 

  • 1 varkensfilet
  • 2 eetlepels sultana-rozijnen
  • cognac
  • 1 volle eetlepel geschaafde amandelen
  • kruiden
  • klontje boter

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 1dag weken  ›  Klaar in:1dag1uur 

  1. Week de rozijnen, een dag van tevoren, in de cognac door ze in een klein bakje of kopje te leggen en te bedekken met de cognac.
  2. Rooster de amandelen in een pan en zet opzij. Snijd de varkensfilet in tweeën en sla het vlees vervolgens plat tot de dikte van een schnitzel.
  3. Giet de rozijnen af, maar bewaar de vloeistof. Kruid het varkensvlees, verdeel de rozijnen en amandelen tussen beide helften vlees.
  4. Rol het vlees op (zoals een Swiss Roll) en bind vast met wat touw. Dek af en zet in de koelkast totdat je klaar bent om ze te bakken.
  5. Verwarm de oven voor tot een gematigde temperatuur. Verwarm een koekenpan met een beetje olie en bak het varkensvlees totdat het aan alle kanten bruin is. Rol iedere filet strak in aluminiumfolie. Bak ongeveer 40 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.
  6. Haal ze uit de oven. Verwijder het folie en touw voorzichtig, en giet alle vleessappen in een pan. Voeg de bewaarde cognac toe en breng net aan de kook. Voeg een klontje boter toe en bak een minuut. Snijd het varkensvlees in 2 of 3 stukken per filet en serveer met de saus (het zal niet veel zijn - net genoeg om er wat over heen te gieten).

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)

  User's IP: 54.92.173.9