Varkensvlees met cognac

    Varkensvlees met cognac

    1keer bewaard
    1dag1uur


    Maak dit als eerste!

    Heerlijke varkensfilet gevuld met in cognac geweekte rozijnen en geroosterd amandel schaafsel. Hier geserveerd met mijn 'romige aardappel Gratin'en 'Chardonnay wortelen' ook op deze site. Makkelijk vooruit te bereiden.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 varkensfilet
    • 2 eetlepels sultana-rozijnen
    • cognac
    • 1 volle eetlepel geschaafde amandelen
    • kruiden
    • klontje boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 1dag weken  ›  Klaar in:1dag1uur 

    1. Week de rozijnen, een dag van tevoren, in de cognac door ze in een klein bakje of kopje te leggen en te bedekken met de cognac.
    2. Rooster de amandelen in een pan en zet opzij. Snijd de varkensfilet in tweeën en sla het vlees vervolgens plat tot de dikte van een schnitzel.
    3. Giet de rozijnen af, maar bewaar de vloeistof. Kruid het varkensvlees, verdeel de rozijnen en amandelen tussen beide helften vlees.
    4. Rol het vlees op (zoals een Swiss Roll) en bind vast met wat touw. Dek af en zet in de koelkast totdat je klaar bent om ze te bakken.
    5. Verwarm de oven voor tot een gematigde temperatuur. Verwarm een koekenpan met een beetje olie en bak het varkensvlees totdat het aan alle kanten bruin is. Rol iedere filet strak in aluminiumfolie. Bak ongeveer 40 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.
    6. Haal ze uit de oven. Verwijder het folie en touw voorzichtig, en giet alle vleessappen in een pan. Voeg de bewaarde cognac toe en breng net aan de kook. Voeg een klontje boter toe en bak een minuut. Snijd het varkensvlees in 2 of 3 stukken per filet en serveer met de saus (het zal niet veel zijn - net genoeg om er wat over heen te gieten).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren