Veganistische appel-havermout pannenkoeken

Smakelijk en voedzaam, met havermout, kaneel en appel. Lekker als ontbijt op een koude ochtend, of giet er een veganistische butterscotch siroop over om er een dessert van te maken.

kittykat19891

Ingrediënten

Porties: 8 

  • 120 gr volkorenbloem
  • 10 eetlepels havermout
  • 5 eetlepels ruwe suiker
  • 1/2 theelepel baksoda
  • 1/2 theelepel zout
  • ei plaatsvervanger gelijk aan 1 ei
  • 5 eetlepels margarine, gesmolten
  • 250 ml sojamelk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel vanille-extract
  • 2 middelgrote appels

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

  1. In een grote mengkom, combineer je meel, havermout, suiker, baksoda, zout en kaneel.
  2. In een andere kom, roer je de sojamelk, ei plaatsvervanger, gesmolten margarine, olijfolie en vanille door elkaar.
  3. Maak een kuiltje in de droge mix en giet de natte mix in het midden, terwijl je roert. Wees voorzichtig dat je niet te lang roert - je wilt nog wat lucht in de mix houden. Bedek de kom met plasticfolie en zet opzij.
  4. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd in stukken. De stukken moeten klein genoeg zijn om de vorm van de pannenkoeken niet te vervormen, anders kan je ze niet goed draaien. In kleine platte stukjes snijden werkt het beste.
  5. Verhit wat olie in een koekenpan en giet er ruwweg 5 eetlepels (75 ml) beslag in voor elke pannenkoek. Leg de stukjes appel op de bovenkant, probeer de randen van de pannenkoek intact te houden. Wanneer je de pannenkoeken draait, zal de appel bruinen tegen de pan.
  6. Serveer met extra kaneel erbovenop. Maak van dit ontbijt een dessert, door het te serveren met een mooie butterscotch saus.

Baksoda

Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties